Ključ do zdravja je odpuščanje

Standard

Odpuščanje je pogoj za vse, da ti, da pravo ravnanje in občutek, da si v danem trenutku tukaj. Nekateri bi rekli: tako kot je zgoraj tako je tudi spodaj. Lahko pa tudi, tako zunaj kot znotraj. Moramo biti sami pozorni na to, da nam ne bo dal občutek odpuščanja kot občutek krivde.

Pri access barsih terapijah je ravno tako točka za odpuščanje. Z dotikom te točke se sproščajo blokade, vse sodbe in potlačene travme, ki smo si jih nabrali ter jih nismo odpustili.

Pri sami duhovnosti je čisto nepomembno, kaj počnete, sam odnos do tistega kar počnete je zares pomemben. Skoraj vsi ljudje so bili kdaj prizadeti oziroma vsak izmed nas je bil v življenju kdaj prizadet. Lahko zaradi samih dejanj ali recimo besed drugih. Morda se nam je kaj takega zgodilo že vrsto let nazaj in samo razočaranje tako globoko zaprli vase, da se nam zdi, da se tega ne bomo nikoli rešili.

Prav tega se lahko znebimo – odrešimo že z eno samo access delavnico. Ko to začutimo vidimo in občutimo veliko večjo lahkotnost v našem vsakem dnevu posebej. Access bars terapije pri tem res delajo odlične rezultate. Moramo biti pa vsekakor na to pripravljeni in to sprejeti. Ne smemo imeti do tega odpor. Namreč kolikor bomo voljni prejeti, toliko bomo tudi prejeli. Sama zamera in jeza nas ponavadi veliko bolj bolita, kot pa samo bistvo jeze.  Zadržavanje jeze in zamere v sebi nas pripelje do tesnobe, moti naše spanje, mti srčen utrip, lahko tudi poveča samo verjetnost za srčni infarkt. Lahko zapademo s časom tudi v globoko depresijo.

Zato lahko tukaj ponovno uporabljamo orodja access bars. Namreč vse to se ponovno dotika vse teh točk, pri katerih  se jih s  samo terapijo sproščamo.

Medtem, ko odpustimo drugim je to dobro za nas. Veliko ljudi si odpuščanje napačno razlaga. Vzemimo kot primer: nekdo nekomu stori nekaj hudega (ta pojem si lahko vsak razlaga) sam.

Tako mislim, da si ta oseba nikoli ne zasluži našega odpuščanja. Ne zaveda pa se, da v kolikor ne bo odpustil tej osebi, bo prav tej osebi dal dodatno moč. Kot drugo bo v sebi nabiral vso to jezo, ki se bo stopnjevala sprva s tesnobo in potem vse to naprej do hudih zdravstvenih obolenj in na koncu lahko tudi usodnega zaključka. Zato je tako zelo pomembno odpuščanje. In ker je to vedno lažje govoriti, kot se tega držati so vam tukaj ponovno v pomoč access bars orodja.

Je pa kot samo odpuščanje proces.

Odpuščanje je proces, pri katerem za seboj pustimo zamero, se znebimo jeze do tega določenega človeka, ki je prizadel.

Pri vsakem podoživljanju tega dogodka samo trpita počutje in obenem tudi zdravje.

Pri samem procesu odpuščanju je dobro najprej osredotočenje preusmeriti nase in nato pomisliti, kaj lahko odpuščanje naredi za nas. S tem mislimo kako se lahko zacelijo vse te rane in kako končati bolečino in kako obenem olajšati tega tudi nasprotno osebo.

Prav tako razmislimo o dogodku, ki nas je prizadel ter vplival na naše počutje in kako je to potem naprej vplivalo na naše življenje, zdravje ter naše počutje.

Seveda je potrebno aktivno odpustiti. Ko boste namreč pripravljeni odpustiti tej osebi, morate to zavestno sprejeti in to narediti za katerikoli način, ki se vam zdi najbolj primeren.

Ker je težko odpuščati in je velikokrat potreben dolgotrajen proces se vam, kot že omenjeno tukaj v pomoč access bars terapije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.